Süper Kolay Çilekli Pasta Tarifi

Giriş

Havalar ısınmaya başladı, yaz mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Yazın en güzel meyvelerinden birisi olan çileği her fırsatta değerlendirmek gerek. Bu hafta sizlerle harika bir yaz pastası tarifi paylaşıyorum: Çilekli Pasta Tarifi! Bu nefis çilekli pastayı herkes yapabilir, tarifin içinde hiç zorlanmayacaksınız. Hadi o zaman başlayalım.

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pasta Keki İçin:

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 2,5 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

Krema İçin:

  • 1 paket krem şanti (200 ml)

  • 1 su bardağı süt

  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Üzeri İçin:

  • 3 su bardağı çilek

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • Yarım limon suyu

  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)

  • 2 yemek kaşığı su

Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Adım:

Pasta kekimizle başlayalım. Yumurtaları ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.

2. Adım:

Yumurta ve şeker karışımına süt ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam edin.

3. Adım:

Kabartma tozu, vanilin ve elenmiş unu ekleyip, homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

4. Adım:

Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

5. Adım:

Kekimiz pişerken biz de krema hazırlayalım. Krem şantiyi ve isteğe bağlı vanilini bir kaba alıp, sütü ekleyin ve çırpın.

6. Adım:

Kekimiz pişip, soğuduktan sonra ikiye kesiyoruz. İlk katı servis tabağına alıp, üzerine kremayı sürüyoruz.

7. Adım:

Kremanın üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştiriyoruz.

8. Adım:

İkinci kat keki de üzerine kapatıyoruz ve pastamızın üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

9. Adım:

Üzerine sosu hazırlamak için; çilekleri bir tencereye alıp, üzerine toz şeker ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

10. Adım:

Çilekler kaynayınca ocaktan alıp, bir kaseye alın ve püre haline getirin.

11. Adım:

Püre haline gelen çileklere nişasta ve su karışımını ekleyip, tekrar ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin.

12. Adım:

Sosu ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Sosumuzu pastamızın üzerine döküp, buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Scroll to Top