Süper Pratik 3 Malzemeli Kremalı Mantar Çorbası

Mantar çorbası çok lezzetli ama hazırlaması da oldukça zahmetli bir çorbadır. Mantarların ince ince doğranması ve sotelenmesi, ardından da krema ve su eklenip kaynatılması gerekir. Fakat bu tarife bayılacaksınız! Mantar çorbasının yoğun lezzetini ve kremalı dokusunu bulabileceğiniz çok pratik bir çorba tarifiyle karşınızdayım. Evet, yanlış duymadınız! Bu çorba sadece 3 malzemeyle hazır. Peki bu 3 malzeme ne? Mantar, krema ve su! Bu kadar basit! Mutfağa girmeye korkanlar için bile oldukça kolay bir çorba tarifi. Mantarları rondodan geçiriyoruz, krema ve su ekleyip pişiriyoruz. Çorbanın servisi de son derece pratik. İsterseniz kaselere direkt olarak dökebilirsiniz ya da şık bir servis için turuncu kaselere döküp üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Çorbanın yanına taze ekmekler de hazırlayabilirsiniz. Bu çorba her mutfakta bulunabilecek malzemelerle yapıldığı için her an sofralarınıza konuk olmaya hazır. Hadi gelin bu çorbayı beraber hazırlayalım!

Malzemeler

  • 400 gram mantar

  • 200 ml krema

  • 750 ml su

  • Tuz ve karabiber

  • Süslemek için maydanoz

Yapılışı

  1. Adım: Mantarları temizleyip rondodan geçirin.

  2. Adım: Mantarları bir tencerede soteleyin.

  3. Adım: Krema ve su ekleyip pişirin.

  4. Adım: Tuz, karabiberle tatlandırıp servis yapın.

Püf Noktası

Mantar çorbanızın daha yoğun ve lezzetli olmasını istiyorsanız, çorbayı pişirdiğiniz tencereye öncelikle bir miktar tereyağı ekleyip eritin. Ardından mantarları ekleyip tereyağında soteleyin. Bu yöntemle mantarların lezzeti daha da yoğunlaşacak.

Servis Önerisi

Çorbanızı kaselere dökmeden önce bir miktar maydanozu ince ince kıyıp, kaselerin tabanına serin. Üzerine çorbayı dökün ve afiyetle servis yapın. Ayrıca yanında taze ekmekler ya da krakerler sunarak çorbanızı daha da zenginleştirebilirsiniz.

Saklama Koşulları

Çorbanızı hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. Daha uzun süreli saklama için ise dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Scroll to Top