Sütlü Şerbetli Nefis Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yufka
- 200 gram margarin
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı limon suyu
- 2 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- bir fiske tuz
Sütlü Şerbetli Nefis Tatlı Tarifinin Pişirme Süresi
- Hazırlık süresi: 30 dakika
- Pişirme süresi: 30 dakika
Sütlü Şerbetli Nefis Tatlı Tarifinin Kaç Kişilik?
- 6 kişilik
Sütlü Şerbetli Nefis Tatlı Tarifinin Tavsiyesi
- İlk sıcaklığı geçince tatlıyı bir saat dinlendirin.
- Şerbeti çekeceği için bir süre bekletmeden servis etmeyin.
Sütlü Şerbetli Nefis Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Margarini eritin, içine dövülmüş cevizleri ekleyip hafif kavurun. Yufkayı tezgaha serip üzerine eritilmiş margarin karışımını sürün. Cevizli karışımdan alıp yufkanın kısa kenarına yayın, iki yana katlayıp rulo yapın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş margarin gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Şerbet için; toz şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatın. Kaynadıktan sonra nişastayı bir miktar soğuk suda açıp şerbete ekleyin. Vanilini de ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırın. Yumurtayı bir fiske tuzla iyice çırpın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün. İyice çekmesi için dinlendirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Not: Bu tarifimizde yufka kullanılmıştır. Eğer yufka bulamazsanız baklava hamuru da kullanabilirsiniz.