Hafif ve sütsüz bir tatlı tarifi arayanlara enfes bir kek tarifi ile geldik. Özellikle evde süt kalmadığında yapılabilecek en pratik ve kolay kek tariflerinden biri olan sütsüz kek, aynı zamanda 2 yumurtalı kek tarifi olmasıyla da göz dolduruyor. Yumuşacık dokusuyla tüm damakları şenlendiren, dilerseniz poğaça ve böreklerin yanında ikramlık olarak sunabileceğiniz dilerseniz de çay ve kahve saatlerinde lezzetle tüketebileceğiniz sütsüz kek tarifi, çikolata sosu ve hindistan cevizi ile de muhteşem bir uyum sağlıyor. Hazırsanız hemen başlayalım!
Sütsüz Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Sütsüz Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle derin bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın.
Sırasıyla sıvı yağ ve portakal suyunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin. Ardından isteğe bağlı olarak hindistan cevizini de ekleyin.
Tüm malzemeleri spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırınınızın ayarına göre pişme süresi değişebilir.
Soğuduktan sonra dilimleyip arzu ederseniz üzerine çikolata sosu ve hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Sütsüz Kek Tarifinin Servis Önerisi
Dilediğiniz takdirde üzerine pudra şekeri serpebilir ya da çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Sütsüz Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Kekinizin daha kabarık olmasını istiyorsanız yumurtaların akını ve sarısını ayrı çırparak kullanabilirsiniz. Yumurtanın akını sertleşene kadar iyice çırpın ve en son aşamada yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Sütsüz Kek Tarifinin Saklanması
Kekinizin tazeliğini koruması için hava almayacak şekilde bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Ayrıca dondurucuya da koyarak uzun süre tüketebilirsiniz.