Tavada Pratik Su Böreği Tarifi

Su böreği, geleneklerin vazgeçilmezi ve Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisidir. Her evde farklı tariflerle pişirilir. Özellikle bayramlarda ve özel günlerde ailelerin buluşmalarında sunulan klasik yemeklerden biridir. Sadece iç harcında kullanılan peynir çeşitleri ve suyu ile hazırlanan hamuru ile damaklarımızda unutulmaz bir tat bırakan su böreği, yapılan birçok iç harcı ile de pişirilebilir. Genelde fırında pişirilmesi tercih edilen su böreği, pratik su böreği tarifi sayesinde artık tavada da yapılabilecek.

Peynirli, ıspanaklı, patatesli, kıymalı gibi birçok iç harcı ile hazırlanan su böreği, tadı ve görünümünün yanı sıra hazırlanışı ile de oldukça zahmetli bir börektir. Tavada pratik su böreği tarifi ile artık zahmetli ve uzun süren su böreği hazırlama işlemi çok daha kolay. Bu tarif sayesinde su böreğini kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceksiniz.

Tavada pratik su böreği tarifi için gerekli malzemeleri toparladıysanız, şimdi tarife geçebiliriz. İlk olarak, hamur için bir kaba un ve tuzu alıp harmanlıyoruz. Karışımın ortasına suyu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra dört eşit bezeye bölüyoruz. Hamur bezelerinin her birini un yardımıyla 1 mm kalınlığında açıyoruz.

Açtığımız hamurlardan ikisini tavaya seriyoruz. Hamurun üzerine erimiş tereyağını sürüyoruz. İkinci katın üzerine beyaz peyniri el yardımıyla serpiştiriyoruz. Üzerine açtığımız üçüncü hamuru yerleştirip yine erimiş tereyağını sürüyoruz. Bu katın üzerine de beyaz peynir serpiştiriyoruz. Dördüncü ve son hamuru da üstüne kapatıyoruz.

Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz. Ardından tavayı çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişiriyoruz. Her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar pişen tavada pratik su böreğimiz hazır!

Tavada pratik su böreği tarifi ile birlikte artık zahmetli ve uzun süreli su böreği hazırlama işlemi tarihe karıştı. Kısa sürede ve zahmetsizce hazırlanan bu nefis lezzet sayesinde hem sevdiklerinizle hoş sohbetler eşliğinde kahvaltılarınızı taçlandıracak hem de misafirlerinizi ağırlayabileceksiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 100 gr beyaz peynir (veya lor peyniri)
  • 100 gr tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2,5 su bardağı un (yarım su bardağı kadar daha eklenebilir)

Yapılışı

  1. İlk olarak 1 adet yufkayı tavaya serin.
  2. Tavanın altını kısık ateşte açın.
  3. Yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını sürün.
  4. İkinci yufkayı da tavaya serin.
  5. Peynirleri serpiştirerek koyun.
  6. Üçüncü yufkayı serin ve tereyağı sürün.
  7. Peynirleri tekrar serpiştirin.
  8. Son olarak dördüncü yufkayı da serin.
  9. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  10. Tavayı çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
  11. Pide altın sarısı rengini aldığında pişirme işlemi tamamdır.
  12. Tavada pratik su böreğiniz hazır!

Afiyet olsun!

Scroll to Top