Tavuk Suyuna Çorba Tarifi (Pratik ve Lezzetli)

Malzemeler

Çorba İçin:

  • 1 adet tavuk but veya göğsü (haşlanmış)

  • 1 adet soğan (orta boy)

  • 1 adet havuç

  • 1 adet patates

  • 1 adet kereviz (isteğe bağlı)

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay bardağı tel şehriye (veya arpa şehriye)

  • 6 su bardağı tavuk suyu (veya normal su)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı limon suyu

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1/2 demet maydanoz

Yapılışı

Tavuk Suyunu Hazırlama:

  1. Tavuğu Haşlama: Tavuk but veya göğsünü büyük bir tencerede haşlayın. Üzerine geçecek kadar su ekleyin. Haşlama sırasında oluşan köpükleri alın.

  2. Sebze Ekleyin: Haşlama işlemine 1 adet soğan, yarım havuç, yarım patates ve yarım kereviz ekleyin. Sebzeleri dört eşit parçaya bölün. Tuz ekleyerek tekrar kaynamaya bırakın.

  3. Soğutma: Tavuk haşlandıktan sonra bir tabağa alın ve soğumasını bekleyin. Tavuk soğuduktan sonra kemiklerinden ayırın.

  4. Süzme: Tavuk suyunuzu süzerek sebzelerini ve baharatlarını çıkarın. Tavuk suyunu kullanmaya hazır.

Çorba Hazırlığı:

  1. Sebzeleri Hazırlama: Kalan soğan, havuç, patates ve kerevizi küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.

  2. Soteleme: Zeytinyağını derin bir çorba kâsesinde kızdırın. Doğranmış sebzeleri ekleyin ve soteleyin.

  3. Tavuk Ekleyin: Sotelediğiniz sebzelere haşlanmış tavuk parçalarını ekleyin.

  4. Şehriye Ekleyin: Tel şehriyeyi ekleyip hafifçe kavurun.

  5. Tavuk Suyu Ekleyin: Tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz ve baharatları ekleyin.

  6. Pişirme: Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Servis:

  1. Limon ve Tereyağı Ekleyin: Çorbanız piştikten sonra limon suyu ve tereyağını ekleyin.

  2. Maydanoz ile Süsleme: Kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

  3. Servis Yapma: Çorbayı kâselere dökün ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Scroll to Top