Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavı Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Lahanalı ve tereyağlı bulgur pilavı tarifi de bunlardan birisidir. Çok pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz lahanalı tereyağlı bulgur pilavını, dilerseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak, dilerseniz tek başına tüketebilirsiniz. Nohutlu bulgur pilavı, biberli bulgur pilavı ve havuçlu bulgur pilavı gibi birbirinden farklı bulgur pilavı tarifleri arasından tereyağlı bulgur pilavı da sık sık yaptıklarımızdan. Tereyağlı bulgur pilavı tarifi hem lezzetli hem de pratik olması sebebiyle sofralarımızda yer alır. Tereyağlı bulgur pilavı yaparken sadece lahananın haşlanma süresine dikkat etmelisiniz. Lahanalar yeterince yumuşamadığı taktirde pilavınızın lezzeti de o kadar iyi olmaz. Hazırladığınız tereyağlı bulgur pilavını yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tereyağlı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet lahananın dış yaprakları
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dal taze soğan
  • İsteğe bağlı 1 su bardağı haşlanmış nohut

Tereyağlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?

Aşama 1: İlk olarak lahananın dış yapraklarını ayırın ve derin bir tencerede kaynamış tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın. Ardından kevgir yardımıyla sudan alıp soğumaya bırakın.

Aşama 2: Bu arada soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencereye alın ve kızdırdıktan sonra doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin. Kavurun.

Aşama 3: Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Aşama 4: İnce bulguru tencereye ekleyin ve karıştırın. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve tuz, karabiber, pul biber, nane ve kekik ekleyin.

Aşama 5: Lahanaların içine birer yemek kaşığı bulgur karışımını doldurun ve sarın. Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Aşama 6: Tüm lahanaları sarmayı bitirdikten sonra tencerenin dibine kalan bulguru serin. Üzerine sarmaları dizin ve kalan sıcak suyu ekleyin. Dilerseniz haşlanmış nohutu da ekleyebilirsiniz.

Aşama 7: Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.

Aşama 8: Tereyağını ayrı bir tavada eritip pilavın üzerine gezdirin. Taze soğan ile birlikte servis yapın.

Püf noktası:

  • Lahanaların yumuşak olması için yeterince haşlandığından emin olun.
  • Bulguru sıcak suyla güzelce karıştırıp dinlendirin.
  • Tereyağını pişirme işleminin sonunda ekleyerek aroma kazandırın.

Tereyağlı bulgur pilavı sunumu için öneriler

  • Sarmaların yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
  • Taze soğanları doğrayarak servis tabağında kullanabilirsiniz.
  • Pilavın yanına turşu çeşitleri ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
Scroll to Top