Tereyağlı Trabzon Kurabiyesi Tarifi

Trabzon kurabiyesi, tereyağı, un, pudra şekeri ve vanilya ile hazırlanan, damla çikolata eklenerek pişirilen nefis bir kurabiyedir. İçinde damla çikolata bulunması ile hem çıtır hem de yumuşak bir dokuya sahiptir. Küçük büyük herkesin favorisi olan Trabzon kurabiyesi, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Trabzon’un meşhur lezzetlerinden biri olan bu kurabiyeyi Trabzon’a gitmeden evde de hazırlamak mümkün. İşte yumuşacık Trabzon kurabiyesi tarifi!

Trabzon Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

  • Pudra şekeri – 1 su bardağı
  • Oda sıcaklığında tereyağı – 125 gram
  • Sıvı yağ – 1/3 su bardağı
  • Yumurta – 1 adet
  • Vanilin – 1 paket
  • Yoğurt – 1 yemek kaşığı
  • Kabartma tozu – 1 paket
  • Un – 3 su bardağı
  • Damla çikolata – 1 su bardağı

Hazırlık Aşaması

  1. Pudra şekeri, tereyağı ve sıvı yağı bir kaba alınır.
  2. İyice karıştırılarak homojen bir kıvam elde edilir.
  3. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, vanilin ve kabartma tozu eklenir.
  4. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  5. Hamura damla çikolata eklenir ve harmanlanır.
  6. Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  8. Pişen kurabiyeler fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
  9. Sıcak veya oda sıcaklığında servis edilir.

Trabzon Kurabiyesi Püf Noktaları

  • Pudra şekerini kullanarak daha fazla tat ve kıvam katabilirsiniz.
  • Tereyağının oda sıcaklığında olması hamurun daha iyi yoğrulmasını sağlar.
  • Kabartma tozunu tam miktarda kullanarak kurabiyelerin kabarmasını sağlayın.
  • Fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın, böylece kurabiyeler eşit şekilde pişer.
  • Piştikten sonra kurabiyeleri fırında biraz dinlendirirseniz daha iyi kıvam alabilirler.

Trabzon Kurabiyesi Kaç Kalori?

  • 1 adet Trabzon kurabiyesi yaklaşık olarak 130 kaloridir.
Scroll to Top