Klasik un helvası tarifinin tek kişilik pratik ve kolay versiyonu.
Un Helvası Malzemeleri (1 Kişilik)
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz iç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- yarım paket vanilin
Un Helvası Yapılışı
- Tereyağını eritin, ardından cevizi ekleyip hafif kavurun.
- Şekeri ilave edip karıştırın.
- Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sütü vanilin ile karıştırıp sıcak olarak unun üzerine dökün.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- İstediğiniz şeklide kalıplayıp servis edin.
Püf Noktası
- Kavurma sırasında unun rengi değişmemesine dikkat edin, aksi takdirde un helvası tadı kaybeder.
- Sütü mutlaka sıcak olarak ilave edin.
Servis Önerisi
- Dilerseniz un helvasını servis tabağına ters çevirerek de sunabilirsiniz.
- Üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun!