Malzemeler
-
4 kg domates
-
3 yemek kaşığı tuz
-
3 yemek kaşığı limon suyu
-
2 yemek kaşığı sıvı yağ
-
1 yemek kaşığı sirke
-
3 yemek kaşığı şeker
-
1 çay bardağı taze kekik
-
2 çay bardağı taze fesleğen
-
4-5 diş sarımsak
-
3-4 adet kuru soğan
-
2-3 adet kırmızı biber
-
2-3 adet yeşil biber
Yapılışı
-
Domateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
-
Tavaya sıvı yağ ekleyip ince ince doğradığımız kuru soğan ve sarımsakları ekleyip kavuruyoruz.
-
Üzerine yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
-
Doğradığımız domatesleri de ekleyip karıştırıyoruz.
-
Tuz, şeker, sirke, limon suyu ve taze kekik ile fesleğeni de ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
-
Sosumuz pişerken kavanozlarımızı sterilize ediyoruz. Kavanozlarımızın üzerine kaynar su döküp yaklaşık 10 dakika bekletiyoruz. Daha sonra temiz bir bezle kurutuyoruz.
-
Sosumuz piştikten sonra kavanozlara boşaltıyoruz ve kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
-
Kavanozlarımızın kapak kısmını aşağı gelecek şekilde bir tencereye yerleştiriyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar daha kaynatmaya devam ediyoruz. Sürenin sonunda sosumuzu ocaktan alıp serin bir yerde bekletiyoruz.
Afiyet Olsun!
Püf Noktası
Sosunuzun daha uzun süre dayanabilmesi için kavanozları sterilize etmeniz önemlidir.
Servis Önerisi
Makarnalarınızda ya da pizzalarınızda kullanabileceğiniz pratik bir sos tarifi.
Besin Değeri
Kişi Başı: Kalori: Karbonhidrat: Protein: Yağ: Lif: Kolesterol: Sodyum:
Zaman
Hazırlama: 10 dk Pişirme: 1 saat Toplam: 1 saat 10 dk