Ye Beni Tavuk Tarifi

Ye Beni Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos İçin:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Süslemek İçin:

  • Maydanoz

Ye Beni Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğumuzu kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
  2. Tavaya yağı ve rendelenmiş soğanı alıp kavuralım.
  3. Sarımsakları da ekleyip soteleyelim.
  4. Tavukları da ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  5. Salçayı, baharatları ve tuzu ekleyelim.
  6. 2-3 dakika daha kavurup altını kapatalım.
  7. Ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştıralım.
  8. Kavurduğumuz tavukları sosun içine alıp güzelce karıştıralım.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına tavuklu harcı alıp düzeltebiliyoruz.
  10. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
  11. Pişen tavukları fırından alıp maydanozla süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun!

Scroll to Top