Ye Beni Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Süslemek İçin:
- Maydanoz
Ye Beni Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzu kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
- Tavaya yağı ve rendelenmiş soğanı alıp kavuralım.
- Sarımsakları da ekleyip soteleyelim.
- Tavukları da ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Salçayı, baharatları ve tuzu ekleyelim.
- 2-3 dakika daha kavurup altını kapatalım.
- Ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştıralım.
- Kavurduğumuz tavukları sosun içine alıp güzelce karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına tavuklu harcı alıp düzeltebiliyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Pişen tavukları fırından alıp maydanozla süsleyerek servis edelim.
Afiyet olsun!