Yıldız Kurabiye Tarifi

Yıldız kurabiye tarifi, özellikle çay saatlerinde sofralarınızı süsleyecek çok özel bir tarif. Yoğun aromasından dolayı daha çok kış aylarında tercih edilen tarçın ve zencefil ile yapılan bu kurabiyeler, hem lezzetli hem de görsellik açısından oldukça tatmin edici. Elma sirkesi ve limon suyu ile ferahlatılan hamuruyla, yenmesi kolay bir kurabiye hazırlayacağız. Çocukların da çok severek tüketeceği bu kurabiyeleri dilerseniz çayın yanına, dilerseniz kahvenin yanına ya da misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Yıldız kurabiyelerin üzerine şekerleme koyarak süslemek oldukça keyifli. Üzerinde rengarenk şekerlemelerle bezenmiş bir yıldız kurabiyeyi kimse hayır diyemez ki! Yıldız kurabiye yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus hamurun iyi yoğrulması ve dinlendirilmesidir. Unlu mamullerin en büyük sırlarından biri de hamurun iyi yoğrulmasıdır. Eğer hamurunuz tam kıvamında değilse istediğiniz sonucu alamazsınız.

Yıldız kurabiye tarifi için önce hamurunuzun ana malzemelerini karıştırmanız gerekir. Un ve nişasta eleyerek karıştırmak, hamurunuzun havalanmasını sağlar. Hamuru oluşturduktan sonra güzelce dinlendirmelisiniz. Bu aşama atlanmamalıdır çünkü dinlendirilmeyen hamur istediğiniz kıvamı yakalayamaz. Eğer hamurunuzu ilk yaptığınızda hemen kullanmayacaksanız buzdolabında saklamanızda fayda var.

Yıldız kurabiye tarifi arayanlar için şu an yayında olan tarifimiz, şık sunumu sayesinde yılbaşı masalarınıza da çok yakışacak. Yıldız kurabiye tarifini elbette kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Yıldız kurabiyenin içerisine ceviz de koyabilir ya da pudra şekeri ile karıştırılmış tarçın kullanabilirsiniz. Sevgililer günü için de kalp şeklinde kurabiyeler yapıp üzerine çikolata sosu dökerek çok şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Yıldız Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı şekerleme
  • Pudra şekeri (Üzeri için)
  • Süslemek için (isteğe bağlı)

Yıldız Kurabiye Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını ve şekeri çırpın: 250 gram tereyağını ve 1 çay bardağı sıvı yağı bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı şekeri ilave edip iyice karıştırın. Ardından içerisine 2 yumurta, 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 paket kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Kuru malzemeleri ekleyin: Karışımınıza 2 yemek kaşığı nişasta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 yemek kaşığı zencefil ve 1 yemek kaşığı tarçını ekleyip yoğurun.
  3. Hamuru dinlendirin: Hamurunuzu yoğurduktan sonra buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  4. Hamuru açın: Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın. Hamurun çok ince olmamasına dikkat edin.
  5. Şekil verin: Açtığınız hamura kalıplarla şekil verin.
  6. Pişirin: Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  7. Süsleyin: Kurabiyeler fırından çıkınca üzerlerine renkten renge çalan şekerlemeler yerleştirip pudra şekeri serpin.

Yıldız kurabiye servise hazır!

Afiyet Olsun!

Not: Eğer kurabiyeleri daha sert seviyorsanız pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz.

Scroll to Top