Yoğurtlu Kızartma Tarifi

Yoğurtlu Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 dal taze nane
  • 4 dal dereotu
  • 1 dal taze soğan

Yoğurtlu Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

Aşama 1: Öncelikle kabakları ve patlıcanları halkalar halinde doğrayın, patatesleri ise küp küp doğrayın. Kabakları tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Aşama 2: Kabaklar beklerken, patlıcanları tuzlu suya koyup bekletin.

Aşama 3: Daha sonra patatesleri de tuzlu suda bekletin.

Aşama 4: Daha sonra kabakları, patlıcanları ve patatesleri süzüp suyunu iyice sıkın.

Aşama 5: Un, mısır unu, yumurta, tuz, pul biber, nane, kekik, karbonat ve suyu bir kapta karıştırıp bir hamur oluşturun.

Aşama 6: Kızartma tavasına yağ koyup iyice kızdırın. Hamura karnıbahar, kabak, patlıcan ve patatesleri bulayıp kızgın yağa atın.

Aşama 7: Kızaran sebzeleri bir tabağa alıp fazla yağını alması için havlu kağıdın üzerine koyun.

Aşama 8: Sosu için yoğurdu ve dövülmüş sarımsağı bir kasede karıştırın.

Aşama 9: Kızarttığınız sebzelerin üzerine yoğurtlu karışımı ekleyin ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Aşama 10: Servis tabaklarına alıp üzerlerine isteğe bağlı nar ekşisi veya limon sıkıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Scroll to Top