Yoğurtlu Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kabak
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı su
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 dal taze nane
- 4 dal dereotu
- 1 dal taze soğan
Yoğurtlu Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
Aşama 1: Öncelikle kabakları ve patlıcanları halkalar halinde doğrayın, patatesleri ise küp küp doğrayın. Kabakları tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Aşama 2: Kabaklar beklerken, patlıcanları tuzlu suya koyup bekletin.
Aşama 3: Daha sonra patatesleri de tuzlu suda bekletin.
Aşama 4: Daha sonra kabakları, patlıcanları ve patatesleri süzüp suyunu iyice sıkın.
Aşama 5: Un, mısır unu, yumurta, tuz, pul biber, nane, kekik, karbonat ve suyu bir kapta karıştırıp bir hamur oluşturun.
Aşama 6: Kızartma tavasına yağ koyup iyice kızdırın. Hamura karnıbahar, kabak, patlıcan ve patatesleri bulayıp kızgın yağa atın.
Aşama 7: Kızaran sebzeleri bir tabağa alıp fazla yağını alması için havlu kağıdın üzerine koyun.
Aşama 8: Sosu için yoğurdu ve dövülmüş sarımsağı bir kasede karıştırın.
Aşama 9: Kızarttığınız sebzelerin üzerine yoğurtlu karışımı ekleyin ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Aşama 10: Servis tabaklarına alıp üzerlerine isteğe bağlı nar ekşisi veya limon sıkıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.