Herkese Merhabalar,
Bu tarifimde zencefilin tarçın ve elmayla muhteşem uyumuna yer veriyorum. Kek tariflerinin en favori tariflerinden biri olan bu tarif aynı zamanda vişne ya da portakal da kullanabileceğiniz bir kek tarifi. Üzerine pudra şekeri elediğinizde misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir ikramlık tarifi. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Zencefilli Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi için Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet elma
- 2 çay kaşığı zencefil
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı un
- 1 tutam tuz
Zencefilli Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri derin bir kabın içinde köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
- Ardından yoğurt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Şimdi elma, zencefil, tarçın, vanilin, kabartma tozu ve tuzu da ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- Son olarak elenmiş unu da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamuru döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
- Pişen keki ilk sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan keki dilimleyip servis tabağına alıyoruz ve üzerini pudra şekeri ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Zencefilli Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
- Eğer daha yoğun bir zencefil tadı istiyorsanız zencefili arttırabilirsiniz.
- Dilerseniz vişne ya da portakal da kullanabilirsiniz.