Malzeme Listesi:
- 250 gram zeytin (çekirdekli ya da çekirdeksiz)
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kuru domates (kurutulmuş)
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 6-7 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
- 1 tutam tuz
Nasıl Yapılır?
- Zeytinleri, çekirdekli ya da çekirdeksiz tercih ettiğinize göre bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyin.
- Ağır ağır bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Bunu 4-5 defa tekrarlayın.
- Sıcak suyun içinden zeytinleri süzün.
- Sarımsakları doğrayıp zeytinlerin üzerine ilave edin.
- Kuru domatesleri de küçük küçük doğrayın.
- Taze soğanları da ince ince doğrayın ve diğer malzemelerle birlikte zeytinlerin içine ekleyin.
- Maydanozları da ince ince doğrayıp ekleyin.
- Pul biberi, kimyonu, zeytinyağını ve limon suyunu da ekleyip ezme haline gelene kadar karıştırın.
- Afiyet olsun!
Püf Noktası:
- Taze soğan yerine kuru soğan ya da arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Zeytini haşlamak zeytinlerin acılığını alır, daha yumuşak hale getirir.
- Arzu ederseniz zeytini haşlamadan da kullanabilirsiniz. Zeytinlerinizin acı olmaması için her zaman baklavalık zeytin kullanmaya özen gösterin.