Zeytin Ezmesi Tarifi

Malzeme Listesi:

  • 250 gram zeytin (çekirdekli ya da çekirdeksiz)
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kuru domates (kurutulmuş)
  • 2 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
  • 1 tutam tuz

Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinleri, çekirdekli ya da çekirdeksiz tercih ettiğinize göre bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyin.
  2. Ağır ağır bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  3. Bunu 4-5 defa tekrarlayın.
  4. Sıcak suyun içinden zeytinleri süzün.
  5. Sarımsakları doğrayıp zeytinlerin üzerine ilave edin.
  6. Kuru domatesleri de küçük küçük doğrayın.
  7. Taze soğanları da ince ince doğrayın ve diğer malzemelerle birlikte zeytinlerin içine ekleyin.
  8. Maydanozları da ince ince doğrayıp ekleyin.
  9. Pul biberi, kimyonu, zeytinyağını ve limon suyunu da ekleyip ezme haline gelene kadar karıştırın.
  10. Afiyet olsun!

Püf Noktası:

  • Taze soğan yerine kuru soğan ya da arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Zeytini haşlamak zeytinlerin acılığını alır, daha yumuşak hale getirir.
  • Arzu ederseniz zeytini haşlamadan da kullanabilirsiniz. Zeytinlerinizin acı olmaması için her zaman baklavalık zeytin kullanmaya özen gösterin.
Scroll to Top