Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Brüksel lahanası, tıpkı lahana gibi birçok yararı olan ve sağlık için faydaları saymakla bitmeyen sebzelerden biridir. Kış aylarının vazgeçilmezi olan bu sebzeyi mevsiminde mutlaka tüketmelisiniz. Biz de sebze ağırlıklı bir tarif arayışındaysanız size zeytinyağlı brüksel lahanası tarifini veriyoruz. Nefis yemek tarifleri farkıyla bu tarifi yaparken 1 gün öncesinden hazırlayabilir, ertesi güne de buzdolabında saklayıp sofranıza koyabilirsiniz. Bu tarifimizi hemen denemek için sabırsızlanıyorsanız buyurun hep birlikte başlayalım!

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr brüksel lahanası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayıp yıkayın.
  2. Soğanı yemeklik, sarımsakları ise kıyın.
  3. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
  4. Zeytinyağını tencereye alıp soğan ve sarımsağı ilave edin.
  5. Pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Domatesleri ekleyip sulanıp çekene kadar pişirin.
  7. Salçayı ekleyip kavurun.
  8. Brüksel lahana, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  9. Suyu ekleyip kapağını kapatın.
  10. Kısık ateşte lahana yumuşayana kadar pişirin.

Zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi servise hazır! Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Siz de denemek ister misiniz?

Scroll to Top