Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 3.5 su bardağı un
- tuz
- peynir (iç harcı için)
- maydanoz (iç harcı için)
- 1 tatlı kaşığı nigella sativa
Hazırlık
- Bütün malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Açıp iç harcını koyun.
- Kapatarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis edin.